Hakkımızda/About Us

Liseli iki yakin arkadas Lara ve Revna uc senedir kesintisiz olarak Istanbul kesiflerine devam eder iken Lara AFS Degisim Programini kazanir, bir seneligine Amerika'nin Charleston sehrinde yasayacaktir.Ancak bu ayrilik maceralarinin ve dostluklarinin bir sonu degil, aksine bir baslangicidir. Revna İstanbul sokaklarinda tirim tirim dolanmayi surdururken, Lara yepyeni bir hayata adim attigi Charleston'daki kesifleriyle Revna'ya meydan okur. Boylece bu iki kafadarin blog uzerinden surdurecekleri kitalar arasi gulunc bir mucadele baslar. Simdi ise aradan iki sene daha gecmis ve bu sefer Lara Fransa'nin Toulose sehrine okumaya gitmistir. Bu yolculuk yeni bir maceranin kapisini daha aralar ve simdi de bu iki arkadasin gerek İstanbul gerek Fransa'daki kesiflerine tanik olup, dostluklarinin renkli anilarini onlarla paylasacaksiniz.

Two high school teens, who are best friends, Lara and Revna were continually exploring the beautiful city Istanbul for three years, until Lara had the opportunity to experience a whole one year in Charleston in the USA by AFS Exchange program. But this separation was not the end of their friendship and explorations, unlike it was a beginning. While Revna was continuing to get around in Istanbul's elegant streets, Lara was challenging her with her discoveries in Charleston. And now, after about two years Lara is going to study in the beautiful city Toulouse in France. This is again another beginning of an adventure for these friends after their funny 'intercontinental' competition. Now their page is dedicated to share the colorful memories of their friendship and their new discoveries both in Turkey and France, especially in İstanbul and Toulouse!

Wednesday, September 17, 2014

Gelsin Bir İnternet Keşfi : YELP

Eveet , blogumuzda da yeni bir İNTERNET KEŞFİMİZDEN bahsetmeden gecemeyecegim.
Biliyorum biliyorum bazen yayınları sadece ingilizce hazırlıyorum ama azcık da tembelligime baglı işte. Kimi zaman ingilizce kolayıma geliyor kimi zaman canım türkcemi özlüyorum kimi zaman ise her ikisini yazacak ' ah keske hep bulsam' dedigim enerjiyi buluyorum icimde !
 İşte bu sabah o enerjik sabahlardan birini yasıyorum ! Sabahtan beri su yeni internet keşfimizle oyalanıp duruyorum. Saatlerdir ekran basındayım, parmaklarım klavyede yazmaktan vallahi kırıldı kırılacak !



Neyse saadete gelelim : Evet işte internet keşfimiz : YELP 
Kısaca bahsedelim: Efendim, bu Yelp organizasyonu insanların hem kendi sehirlerindeki, ülkelerindeki hem de dünyanın daha bir cok yerindeki cafeler,publar,barlar,clublar kısaca her türlü isletmeler ve mekanlar hakkında yorum yazabilmesini veyahut sadece okuyup bilgilendirilmesini amaclayan bir kuruluş. Dünyanın pek cok önemli sehrinde popüler bu kuruluş. E tabi güzelim şehrimiz İstanbul da da eksik olmamalı !
Facebooka twittera üye olur gibi buranın da internet sitesine üye oluyorsunuz ve doguyor yeni bir YELPCI ! Sonra yaz anam yaz. Nereye gittiysen nereyi begendiysen ve lütfen nereyi de begenmediysen ( ki baskalarını oraya gitmekten kurtalabilesin! ) yaz, paylaş ! Aynı şekilde de merak ettigin neredeyse heryeri mutlaka bulabilecegin bu internet sitesinde arastırabilirsin: Sen de senin merak edip de gidemedigin - gitmekle gitmemek arasında kalmıs oldugun- , 'yahu güzel diyolar ama bir türlü emin olamıyorum' dedigin , ya da gazetede orada burada cıkan agız sulandıran fotografların gercekliginden süphelendigin bir mekanı yaz bakalım YELPteki ARAMA butonuna. Kesin cıkar! Kesin bir degil birkac tane hatta belki onlarca yüzlerce Yelper coktan oralara gitmis senin icin de yorumunu oraya yazmıstır. Sen de bir bak bakalım kimler ne demiş ne begenmiş ne begenmemiş. Sonra ver kararını !

Sizce de daha kolay degil mi ? İstanbul da şu durdurak bilmeyen restaurant-cafe-bar furyasında ' Ay nereye gitsek ' diye fır fır dolanıyor , bir o kadar da KAZIK YERİZ, BEGENMEYİZ, HAYAL KIRIKLIGINA UGRARIZ diye korkuyoruz.
Alın işte size fırsat. POTANSİYEL HAYAL KIRIKLIKLARINI ÖNLEYECEK bir fırsat! Bırakın YELP size yardımcı olsun, siz de mekanları ona göre secin. Biz sahsen öyle yapıyoruz!
E tabii yazmayı paylasmayı da severim derseniz buyrun siz de yazın ve insanlara tüyo verin ! Biz Lara ile onu da yapıyoruz - malum yazma işini pek seviyoruz ! Blog olsun bizim olsun .


Bir de unutmadan ! YELP in bir baska güzelligi - EVENT leri ! Her üye istedigi yere yorumunu yazabildigi gibi kafasına estigi gibi etkinlik de olusturabiliyor ! Canın sıkıldı - sinemaya gidicen, ya da yok biraz daha entel dantel takiliyim dedin , bir tiyatro veya konser buldun, veya icinde biraz da macera dolanmaca gezmece olsun dedin , haydi Balatta bir fotograf turu yapmaya karar verdin. Ama hep gezip tozdugun arkadaslarından daral geldi, farklılık istiyorsun , ya da günahlarını almayalım , belki de vakitleri hic yok gariplerin. Kaldın mı tek basına ?! Çare YELPTE. Ac etkinligini YELPe , yaz oraya ' Arkadaslar ben Sirkeci de bir köfte cekicem, ardından Balatta enteresan kareler kovalicam sonra da Karaköyüm'de güzel cafelerin birinde Cafe Lattemi icicem' , bak bakalım geliyorlar mı gelmiyorlar mı? Yelpin son derece icten ve sevecen üyeleri hemen seni bulurlar, zevkle de sana eşlik eder gününe nese katarlar ! Gecen Pazartesi aksamı katıldıgım Yelp etkinliginde bana aynen böyle oldu! Onu da cok yakında özel olarak paylasıcam! Yani anlayacagınız YELP yeni arkadaslıklar icin, sosyallesmek icin de harika bir alternatif! Siddetle tavsiye edilir !

Buyrunuz, Burada da internet sitesi: http://www.yelp.com.tr/

No comments:

Post a Comment