Hakkımızda/About Us

Liseli iki yakin arkadas Lara ve Revna uc senedir kesintisiz olarak Istanbul kesiflerine devam eder iken Lara AFS Degisim Programini kazanir, bir seneligine Amerika'nin Charleston sehrinde yasayacaktir.Ancak bu ayrilik maceralarinin ve dostluklarinin bir sonu degil, aksine bir baslangicidir. Revna İstanbul sokaklarinda tirim tirim dolanmayi surdururken, Lara yepyeni bir hayata adim attigi Charleston'daki kesifleriyle Revna'ya meydan okur. Boylece bu iki kafadarin blog uzerinden surdurecekleri kitalar arasi gulunc bir mucadele baslar. Simdi ise aradan iki sene daha gecmis ve bu sefer Lara Fransa'nin Toulose sehrine okumaya gitmistir. Bu yolculuk yeni bir maceranin kapisini daha aralar ve simdi de bu iki arkadasin gerek İstanbul gerek Fransa'daki kesiflerine tanik olup, dostluklarinin renkli anilarini onlarla paylasacaksiniz.

Two high school teens, who are best friends, Lara and Revna were continually exploring the beautiful city Istanbul for three years, until Lara had the opportunity to experience a whole one year in Charleston in the USA by AFS Exchange program. But this separation was not the end of their friendship and explorations, unlike it was a beginning. While Revna was continuing to get around in Istanbul's elegant streets, Lara was challenging her with her discoveries in Charleston. And now, after about two years Lara is going to study in the beautiful city Toulouse in France. This is again another beginning of an adventure for these friends after their funny 'intercontinental' competition. Now their page is dedicated to share the colorful memories of their friendship and their new discoveries both in Turkey and France, especially in İstanbul and Toulouse!

Thursday, October 23, 2014

Döner, İskender nereye kadar? Biraz da yurdumun sebzelerinden söz edelim: HELVETIA


Türk Yemeği dendi mi illa da Döner, Kebap, İskender demiyoruz ki kardeşim!
Tencerelerde pişen güzelim sebze yemeklerimiz, zeytinyaglılarımız, bakliyatlarımızı unutmak olur mu hiç? Alın benden size bu yemekleri bulabileceginiz muhtesem bir mekan:

HELVETIA





Sıcacık leziz mi leziz ev yemeklerinin mükemmel adresi burası ! Bir de fiyatlar acayip uygun olunca müdavimi oluyor tabi insan. Minnacık mutfaklarında hepsi birbirinden lezzetli türk yemekleri yapıyorlar bir de güzel vitrine diziyorlar ki sormayın! Hepsinde gözüm kalıyor, her gittigimde hangisini sececegime karar veremiyorum. Bir yandan tadı damagımda kalmıs olan yemekler bir defa daha beni cagırıyor, bir yandan yeni lezzetler sec beni diyor! Ay karar vermek cok zor! Burada klasik şu: Vitrinden sec begen al, ister bir tanesiyle doldur tabagını ister beş.


Çeşit sayısını ne sen sor ne ben anlatayım! İçeride piştikçe pişiyor. Hepsi de bir ayrı güzel gözüküyor,kokuyor ve aynı gözüktükleri gibi de güzel tadıyor. Sen seciyorsun, onlar tabagını dolduruyor, ısıtıyor ve masana sıcacık getiriyor. Sen de afiyetle yiyorsun , alnına kadar doyuyorsun, bir de komik bir para ödüyorsun: 13-15 lira civarı. Bu kadar saglıklı, taze yemegi yemek, bu kadar secenek, bu paraya İstanbul'da vallahi saka gibi. Ben tabii ki her defasında beş çeşit secip dolduruyorum tabagımı. Bir cok sebzesini denemis bulunmaktayım ve bir tane bile begenmedigim olmadı. Burada ne yediysem acayip lezzetliydi. Hem karnımın nefis doydugundan hem de oh ne saglıklı yedim diyebildigimden dolayı her defasında yüzümde kocaman bir gülümsemeyle ayrıldıgım mekan burası. Ne sececeginiz tamamen o anki keyfinize, zevkinize baglı, hicbiri sizi hayal kırıklıgına ugratmaz ama ben yine de tabagınızdan TAVUK GRATEN ve FIRINDA MAKARNA yı eksik etmeyin derim!



Mekan nerede?
Cok kolay! İstiklalin bir ucu olan Tünelde: Alın arkanıza Tüneli, yani nostaljik finiküleri, direk Asmalımescid'in girişini göreceksiniz zaten. Asmalımescid'in icine daldıktan sonra dümdüz yürüyor, House Cafeyi geciyorsunuz: Helvetia hemen karsınızda. Kösede kalan minik sevimli restoran!



No comments:

Post a Comment