So Here it comes: Our great Herb-Crusted BAKED SALMON
Eh, Lara da İstanbul'u tekrar sereflendirmis olduguna gore Mutfak Kesiflerimize tam gaz devam edebiliriz! Bu sefer tamamen SAGLIKLI gidelim dedik!
Ve işte nefis maydanoz ve ekmek kırıntılarıyla pişirdiğimiz FIRINDA SOMONUMUZ:
For the salmon, all you need to do is:
Salmon fillets
Some Dijon mustard
1 big onion
1 red pepper
1 cup fresh parsley
2 tablespoons olive oil
Some bread(for the herb crust)
Salt and pepper (As always!)
If you want you can add some garlic powder on the vegetables
Nefis bir somon için gerektiğiniz sadece:
Biraz Dijon Hardal
3 tatlı kaşıgı taze limon suyu
1 büyük beyaz sogan
1 dolmalık kırmızı biber
İki-üc avuc maydanoz
Birazcık ekmek (kepekli-beyaz,size kalmış, biz kepekli kullandık)
Ve tabiiki biraz baharat: Tuz karabiber ve varsa sarımsak tozu
Gelelim tarife:
Fırınımızı hemen ısıtıyoruz. Bir fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt seriyoruz. Sogan ve biberi ince halkalar halinde dograyıp biraz zeytinyağı,tuz ve karabiberle harmanladıktan sonra bu karışımı tepsinin üstüne yayıyoruz.Biz soganların yanına biraz da sarımsak tozuyla tatlandırdıgımız brokoli parcaları ekledik. Derisini de aldırdıgımız somon filetolarımızı bu biber ve sogan yatagına bir güzel yerlestiriyoruz! Sonra baslıyoruz somonların üstüne ekliceğimiz maydanoz karısımını hazırlamaya:
İki üc avuc maydanozu, elimizle ufaladıgımız yarım dilim ekmeği, zeytinyagı, limon suyu, tuz ve karabiber de ekleyerek mutfak robotundan geciriyoruz: Maydanozla ekmeğin iyicene ufalanıp karıstıgını görünce alıyoruz bu karısımı, üst yüzeyine cok hafif hardal sürdügümüz filetoların üstüne nazikce yapıstırıveriyoruz! Boylece bu maydanoz karısımı ve etrafında yatan soganlar ve biberlerin verdigi tad ile somonun o kendine özgü esansı hafiflemiş oluyor :) Maydanoz karısımını somonların üstüne yerlestirdikten sonra da atıyoruz tepsimizi fırına! Yaklasık bir yirmi dakika güzelce pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Somonumuzun yanına bir de marul kayıklarında nohut salatası yaptık! Onun da tarifi cok yakında !
Besides our salmon we also made a yummy chickpeas salad! The recipe is coming sooon !
If you want you can add some garlic powder on the vegetables
Nefis bir somon için gerektiğiniz sadece:
Biraz Dijon Hardal
3 tatlı kaşıgı taze limon suyu
1 büyük beyaz sogan
1 dolmalık kırmızı biber
İki-üc avuc maydanoz
Birazcık ekmek (kepekli-beyaz,size kalmış, biz kepekli kullandık)
Ve tabiiki biraz baharat: Tuz karabiber ve varsa sarımsak tozu
Gelelim tarife:
Fırınımızı hemen ısıtıyoruz. Bir fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt seriyoruz. Sogan ve biberi ince halkalar halinde dograyıp biraz zeytinyağı,tuz ve karabiberle harmanladıktan sonra bu karışımı tepsinin üstüne yayıyoruz.Biz soganların yanına biraz da sarımsak tozuyla tatlandırdıgımız brokoli parcaları ekledik. Derisini de aldırdıgımız somon filetolarımızı bu biber ve sogan yatagına bir güzel yerlestiriyoruz! Sonra baslıyoruz somonların üstüne ekliceğimiz maydanoz karısımını hazırlamaya:
İki üc avuc maydanozu, elimizle ufaladıgımız yarım dilim ekmeği, zeytinyagı, limon suyu, tuz ve karabiber de ekleyerek mutfak robotundan geciriyoruz: Maydanozla ekmeğin iyicene ufalanıp karıstıgını görünce alıyoruz bu karısımı, üst yüzeyine cok hafif hardal sürdügümüz filetoların üstüne nazikce yapıstırıveriyoruz! Boylece bu maydanoz karısımı ve etrafında yatan soganlar ve biberlerin verdigi tad ile somonun o kendine özgü esansı hafiflemiş oluyor :) Maydanoz karısımını somonların üstüne yerlestirdikten sonra da atıyoruz tepsimizi fırına! Yaklasık bir yirmi dakika güzelce pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Somonumuzun yanına bir de marul kayıklarında nohut salatası yaptık! Onun da tarifi cok yakında !
Besides our salmon we also made a yummy chickpeas salad! The recipe is coming sooon !
All you need to do is:
Preheat the oven! And line a baking sheet on the tray. Slice the onions and red peppers and combine them in a bowl with some olive oil,pepper and salt.(We also added some broccoli florets) Set this mixture on the baking sheet and lay your salmon fillets on them. These onions and pepper slices will cook in the oven nicely together with the salmon and give a great balance to the richness of salmon fillets. Another thing that will give a nice balance will be your herb crust!
TO PREPARE THE HERB CRUST: Combine bread, parsley, salt, pepper, some olive oil and lemon juice in a food processor! Spread top of the fillets first with some dijon mustard and then with this crumb mixture, press gently.
No comments:
Post a Comment