Hakkımızda/About Us

Liseli iki yakin arkadas Lara ve Revna uc senedir kesintisiz olarak Istanbul kesiflerine devam eder iken Lara AFS Degisim Programini kazanir, bir seneligine Amerika'nin Charleston sehrinde yasayacaktir.Ancak bu ayrilik maceralarinin ve dostluklarinin bir sonu degil, aksine bir baslangicidir. Revna İstanbul sokaklarinda tirim tirim dolanmayi surdururken, Lara yepyeni bir hayata adim attigi Charleston'daki kesifleriyle Revna'ya meydan okur. Boylece bu iki kafadarin blog uzerinden surdurecekleri kitalar arasi gulunc bir mucadele baslar. Simdi ise aradan iki sene daha gecmis ve bu sefer Lara Fransa'nin Toulose sehrine okumaya gitmistir. Bu yolculuk yeni bir maceranin kapisini daha aralar ve simdi de bu iki arkadasin gerek İstanbul gerek Fransa'daki kesiflerine tanik olup, dostluklarinin renkli anilarini onlarla paylasacaksiniz.

Two high school teens, who are best friends, Lara and Revna were continually exploring the beautiful city Istanbul for three years, until Lara had the opportunity to experience a whole one year in Charleston in the USA by AFS Exchange program. But this separation was not the end of their friendship and explorations, unlike it was a beginning. While Revna was continuing to get around in Istanbul's elegant streets, Lara was challenging her with her discoveries in Charleston. And now, after about two years Lara is going to study in the beautiful city Toulouse in France. This is again another beginning of an adventure for these friends after their funny 'intercontinental' competition. Now their page is dedicated to share the colorful memories of their friendship and their new discoveries both in Turkey and France, especially in İstanbul and Toulouse!

Saturday, October 26, 2013

Yummy 5 Ingredients Appetizer: Garlic Bread ! / Sadece 5 Malzeme: Sarımsaklı Ekmek !








                                                                                                                                         




















































                                                                                                                                                                                                                                                                





 Here is my favorite appetizer which ı prefer before a nice italian dish:     
Garlic Bread
It only takes a few minutes to prepare them and it takes another 10 minutes for them to get nicely crispy in the oven! 

Sadece 5 Malzeme kullanarak hazırlayabileceginiz Leziz bir Atıştırmalık: Sarımsaklı Ekmek!
Üstelik hazırlaması da sadece bir kac dakika sürüyor.Ardından fırında bi 10-15 dk bekletmeniz yeterli!


Ingredients:
3-4 tablespoons butter
Olive oil
Parsley-finely chopped
4-5 cloves Garlic-minced
Bread(you can use every kind of bread but prefer thin slices so that they become verry crispyy)
For seasoning: salt and pepper

You can decide on the amount of your ingredients depending on how many bread slices you want.

İhtiyacınız olan 5 Malzeme:
3-4 yemek kasıgı tereyagı
Zeytinyagı
Maydanoz-ince kıyılmıs
4-5 dis sarımsak-ezilmiş
Ekmek dilimleri(istediginiz tip ekmegi kullanabilirsiniz ama ince dilimler daha cıtır cıtır olur!)
Baharatlandırmak icin: tuz ve karabiber
Malzemelerin ölcülerinde oynama yapabilirsiniz- Ne kadar ekmek dilimi istediginize baglı!

All you need to do is:
Mix the butter,parsley,garlic and olive oil.Season with salt and pepper. I use a fork to mix them so that ı can crush the butter nicely.Slice your bread and spread the butter mixture on the slices.Lay the slices on an oven tray.Dont forget to use an oven paper too! And put the tray into the oven and just wait until the butter melts nicely and your garlic breads seem crispy! You will also understand that your bread slices are ready with the great smell that comes out of the oven!

Tek yapmanız gereken:
Kücük bir kapta tereyagı,zeytinyagı,kıyılmıs maydanız ve ezdiginiz sarımsakları iyice karıstırmak.Ben karıstırırken catal da kullanıyorum ki tereyagı iyice ezilip yumusasın. Sonra bu karısımı ekmek dilimlerinin ustune guzelce sürün.Ve fırına verin! 15 dakika kadar bir süre fırında tutun: Tereyagı iyice eriyip ekmekler cıtırlasana kadar.Zaten etrafa yayılan nefis kokudan sarımsaklı ekmeklerinizin hazır oldugunu anlicaksınız!


No comments:

Post a Comment